Pages

Thursday, 20 September 2012

"Onks se oikeesti noin helppoo?"

Tää aamu on käytetty meidän tekemien streaming tekniikka videoharjotusten esittelemiseen. Aiheena oli siis tehä n. 3min pitunen ohjevideo jonkin asian tekemiseen. Aika moni teki kuvanmuokkauksesta jotakin. Ite ajattelin, että koska oon luokkani ainut joka osaa kunnolla tehä nettisivut tyhjästä DreamWeaverilla teen siitä videon. Materiaalia mulle tuli siitä vähän reilu 19minuuttia ja siitä sitten vaan karsimaan.. No enpä mä sitä saanu kolmeen minuuttiin vaan se jäi reilu neljään minuuttiin.

En millään olis halunnu mennä näyttään sitä luokan eteen, koska en tykkää siitä ite mietenkään erityisesti. Aika mihkä se piti saada oli liian lyhyt niin se menee ihan hullun nopeeta ja on siks aika huono. Ja koska siihen piti saada speaki niin se vielä aiheutti suurempaa ahdistusta, koska tein sen jossain 11 aikaan illalla nopeesti ja sönkkään siinä ihan hulluna.


Tuommonen siitä tuli. Sain ihan jees palautetta ja opettajakin totes, että ei tommosta saa mahtumaan kolmeen minuuttiin, niin että siitä tulis hyvä. Ja kun opettajalle sillon valitin, että on 19 minuuttia materiaalia niin nyt se totes, että sen pitusena se ois ollu varmasti paljon parempi. Sain myös paljon kiitosta siitä, että osaan ton homman niin hyvin.

Eräs luokkalainen sitten kysy vielä loppuun ihan ihmeissään, että "Onko se oikeesti noin helppoo tehä nettisivuja?" ja "Se vaan meni kauheeta vauhtia ja kirjotti ja sit se olikin jo valmis." Onhan se, kun sen opettelee. Minäkin oon sen oppinu ihan puhtaasti vaan tekemällä ja tekemällä. Tein Jyväskylässä varmaan melkein 10 harjotusnettisivua, että noi jäi päähän. Eipä mulla hirveesti sitä kolmea minuuttia kauempaa mene tommosen pohjan tekemiseen, jos siitä ei tarvi mitään tommosta opetusvideoo tehä. Se tulee niin ulkomuistista, ettei tarvi edes ajatella asiaa kun tekee vaan.

Mutta eipä siinä, sain sen esiteltyä ja kun pääsin takasin omalle paikalle istumaan tärisin ihan hulluna pitkän aikaa. Nyt onneks meni jo ohitte eikä se video nyt varmaan kaikista huonoinkaan ollu. Ois kiva tietää minkä numeron opettaja siitä antais, mutta en tiiä kertooko se semmosta meille.

Mutta ei siitä sen enempää. Eilen tuli koulussa vähän fiilis, että pitäis vähentää Física o Químican kattomista ja espanjan kielisen musiikin kuuntelua. En oo muutamaan viikkoon hirveesti muuta tehny ja eilen sitten koulussa, kun kaveri tarvi apua ja oli silleen "Iida!" ni meikä siihen sitten sekuntiakaan ajattelematta vastaan, että "Qué?" ja hetken päästä tulee sellanen 'mitä vittua just tapahtu..?' -fiilis. Ihan jees kun rupean puhumaan espanjaa vahingossa.

Oo ja niin! Mulle on nyt vihdoin ja viimein selvät sävelet, mitä mä haluan tehä tän koulun jälkeen! Mä oon niin onnellinen kun sain asian selvitettyä. Meikä hakee Helsinkiin ja Turkuun lukemaan espanjan kääntäjäks/tulkiks ja, jos en pääse niin lähen sitten jokskin aikaa ulkomaille. Käyn varmaankin sitten ainakin Espanjassa ja Australiassa jos varat riittää, mutta johonkin on pakko päästä. Mulla on vaan pakottava tarve päästä vähäks aikaa pois Suomesta. Kesällä meen kyllä ainakin käymään jossain vaikka pääsisinkin opiskeleen, sitten oon vaan lyhyemmän aikaa.

Sain videon näyttötyöaiheenkin niin ei tarvi sitä enää stressata, rästieditointi on melkein valmis - kaks kaiken steressaavinta asiaa alkaa oleen purkissa, joten saan ehkä kohta ottaa ihan rauhassa. Tosin kattelin tossa eilen mun opintokorttia ja totesin, että siellä on aivan liikaa kakkosia joten pakko ruveta vähän panostaan. En taho, että mun keskiarvo tippuu alle 2.5:n mitä se on koko ajan ollu. Jos sais vähän nostettuakin niin olisin tyytyväinen, täyteen 3:n sitä nyt ei tietenkään enää voi saada, mutta jos nyt edes pikkusen nousis. Tarviin vaan nyt paljon kolmosia.

Mutta eipä tässä taas sitten muuta, tuli kauhea halu kirjottaa jotain niin tulikin sitten aika pitkä teksti..

No comments:

Post a Comment